Late zomerweelde

Natuurlijk roep je als ontwerper altijd dat je uniek bent. Uniek in je ideeën, uniek in je beplantingen uniek in het aanpassen aan de wensen van je klant, uniek in…..noem het maar op. Tenslotte moet je jezelf bestaansrecht geven nietwaar? Afgelopen vrijdag heb ik me zelf nog aan dit fenomeen schuldig gemaakt tijdens een presentatie op een netwerkbijeenkomst van collega ondernemers. Daar heb ik aan de hand van de begrippen ruimte en tijd aangegeven hoe Tuynplan (sorry dat ben ik dus) met behulp van die begrippen het verhaal in een tuin, een park of op een plein aanbrengt. En vergis u niet, ik ben ook echt overtuigd van het feit dat ik daar behoorlijk uniek in ben. Niet dàt ik met die begrippen werk, maar de manier waarop ik ermee werk.

Maar een beetje relativering van dat unieke kan ook helemaal geen kwaad hoor. Een mooi voorbeeld van hoe je van andermans ideeën heel veel kunt leren en er heel mooie dingen mee kunt bereiken vind je terug in de plantencombinaties die ik in borders met regelmaat terug laat komen. Natuurlijk noem ik het dan inspiratie zoals je zult begrijpen. En je moet het op het moment dat je het bedenkt ook maar zien en weten, maar toch.

Een klassieke combinatie van planten die het in de nazomer en herfst altijd prachtig doet is de Japanse Anemoon samen met een siergras. En afhankelijk van het effect wat je ermee wilt bereiken zijn er verschillende soorten siergrassen beschikbaar. Ook ongeveer 100 soorten anemonen overigens, dus er valt nog best het een en ander uit te vogelen binnen deze classic. Dat hangt dan weer mede af van de omstandigheden. Maar dat het scoort wil ik aan de hand van bijgaande foto graag aan jullie laten zien. De exacte soorten vertel ik u lekker niet. Dat mag u zelf uitvogelen. Of als u helemaal verliefd wordt op het plaatje kom ik u met alle plezier vertellen hoe u zoiets in uw eigen tuin kunt realiseren. U hoeft maar te bellen of te mailen. Ik barst van de prachtige ideeën (misschien toch redelijk uniek?). Eén ding weet ik wel, deze combinatie floreert ook in mijn eigen tuin en ik zat er vanmiddag nog mateloos van te genieten terwijl ik zittend onder de appelboom mijn boterhammetje oppeuzelde; eindeloos plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.