Opening schoolplein

10Zomaar één van de projecten waar ik mijn visie t.a.v. de rol van het schoolplein in het basisonderwijs tot uiting kon laten komen. Dermate content was de school met mijn inbreng dat het plein officieel geopend werd door de burgemeester.

Er was heel veel werk van gemaakt om het festijn voor iedereen tot een succes te maken. Kinderen, ouders, buurtbewoners, pers, stichtingsbestuur van de school, alle medegebruikers van het gebouw, iedereen was uitgenodigd om het feest mee te vieren.

Burgemeester knipt het lintDe burgemeester verrichtte de officiële openingshandeling en natuurlijk gebeurde dat rondom het symbolische centrum van het plein; de boom. Zoals u ziet drommen de kinderen om de burgervader heen als hij het lint doorknipt dat feestelijk om de boom gedrapeerd was. En natuurlijk heb ik er heel veel plezier in en vervult het me ook wel met een beetje trots als het idee waarmee dit plein is ontworpen op deze manier prachtig uit de verf komt. In de tijd dat het plein nu klaar is, is dat inmiddels in het dagelijks gebruik gebleken. Kinderen gebruiken de kleuren en vormen van het plein automatisch als onderdeel in hun spel. Ze lopen elkaar niet meer in de weg en de leerkrachten hoeven nauwelijks nog bij te sturen als er in de pauzes buiten wordt gespeeld.

12En wat een spelplezier! Een prachtig voorbeeld van wat je kunt bereiken als  je bij het ontwerpen van een buitenruimte goed nadenkt over wat je wil bereiken. Dit is de droom waaraan ik met Tuynplan het liefst dagelijks een bijdrage lever.

Eén antwoord op “Opening schoolplein”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.