Vier de zomer, organiseer een tuin feest

Nu we in ons land voor het tweede jaar op rij een zomer met een gering aantal zonuren hebben moeten we extra genieten van de dagen dat het lekker weer is. Des te meer reden om op een zonnige dag een gezellig stel vrienden en kennissen uit te nodigen voor een tuinfeestje! Hieronder een aantal tips waar je bij het organiseren van een tuinfeest rekening mee moet houden.

Tuinfeest

Voordat je mensen gaat uitnodigen is het verstandig eerst na te denken over de grootte van het feest. Wanneer je een klein aantal goede bekende uitnodigt is er immers een andere aanpak nodig dan wanneer het een groot gezelschap betreft.  Bij een tuin met een groot terras is dit geen probleem. Mocht u het feestje op het grasveld houden laat uw gasten dan weten dat zij gepast schoeisel moeten dragen of zorg voor een goede ondervloer om te voorkomen dat de vrouwelijke gasten met hun pumps in het gras blijven steken. 

Zorg ervoor dat de tuin zo in is gericht dat gasten niet door de perkjes lopen. Zet deze eventueel af met lint of plaats de tuinaccessoires zo dat de bezoekers er omheen lopen.

Hoewel u natuurlijk hoopt op lekker weer is het goed om maatregelen te treffen voor het geval het toch gaat regenen. Houdt er rekening mee dat u een tent heeft waar de gasten onder kunnen schuilen of zorg ervoor dat u de mensen ingeval van regen in huis kunt ontvangen.

Eten en drinken

Naarmate de avond vordert en de gasten trek beginnen te krijgen is het tijd om als gastheer de genodigden wat voor te schotelen. Met het warme weer ligt een barbecue natuurlijk voor de hand. Barbecueën is verreweg het makkelijkst om te doen op een feest. Er zijn Weber barbecue’s beschikbaar die genoeg plek hebben voor grote groepen. Daarnaast is het goed om een koud buffet met salades, stokbrood en fruit te serveren. Zorg dat je ongeveer 300 gram vlees en drie stukjes stokbrood per persoon hebt.

De inkoop van drank is afhankelijk van de gasten. Probeer van te voren de wijn, bier, fris verhouding in te schatten. Afhankelijk van de duur van het tuinfeest drinken de meeste gasten tussen de 4 en 7 glazen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.